HOME / UDSMYKNINGER / SDU

F6O7844

Når udsmykningen ses fra foyersiden:

Overfor væggen som bærer det farvede glas er en række ruder ud til det fri med dagslysindfald. Udenfor ses træer og andre ting, som spejles i det farvede glas.

Spejlingen bevirker at orienteringen i rummet ændres og til dels vendes. Fra at orienteringen, før det farvede glas blev sat op, var en hastig bevægelse hen langs åbningerne i væggen ind mod auditoriet, er denne bevægelse nu til dels sat ned i hastighed, dels vendt til også at blive en bevægelse imellem væggen med det farvede glas og vinduespartiet overfor, en bevægelse der fortsætter ud og inddrager det udvendige rum. Og på samme måde den anden vej videre ind i auditoriet.

Rækken af åbninger, som det farvede glas er sat hen over, har samme højde som vinduespartiet overfor. Det farvede glas bryder denne højde, og artikulerer en vertikal bevægelse i den ellers hovedsageligt horisontalt orienterede arkitektur.

Når bygningen ses udefra, ses det farvede glas på endnu en ny måde, og indgår herfra som et farvet bånd i bygningskroppen.

Når udsmykningen ses fra auditoriumsiden: Glassets farve ændrer karakter i forhold til dagslyset fra foyersiden, og farver rummet forskelligt. Ud gennem glasset ses mennesker der passerer forbi, møblerne i foyerrummet, og videre ud ses træer m.m., glasset farver det sete forskelligt.

F6O7883

·

<<>>